Barberkoster

Slik velger du.
Tradisjonelle koster lages av grevlinghår. Grevlinghår er naturlig myke og absorberer vannet, noe som gir et kremet skum. Barberkoster i ekte grevling klassifiseres i fem forskjellige trinn etter deres kvalitet. Vi anbefaler en barberkost i Silvertip om du har råd. Silvertip er den beste kvaliteten av alle, den tas fra håret runt nakken/halsen og den monteres for hånd. Her kan du lese mer om barberkoster av ekte grevling »

Barberkoster fra svinebust kallas naturbørst, de er litt stivere og gir en kraftigere peeling, men de har ikke samma absorberingsevne som grevlingkostene.

Det tredje alternativet er en barberkost i syntet. Syntetkostene er myke og ser ofte ut som finere grevligkost, men de er helt veganske. Barberkoster i syntetmaterial kan ikke absorbere vann og gir derfor ikke et like kremet skum.

Vedlikehold.
Bløt kosten i varmt vann før bruk og skyll den forsiktig under rennende vann etter barbering. Barberkosten skal tørke hengende med hårene ned, da beholder den formen bedre og det øker livslengden betydlig.