Pris

0
0

Sommerdufter

SOMMeRDuFTER

av Jonathan Pramborn
summer_fragrances

Etter en lang og sval vår begynner vi endelig å få litt sommervarme. Det betyr at vi legger bort våre tunge krydrede dufter og oppdaterer vår duftgarderobe med friske, lette og til og med litt søte dufter. For en del av oss har ferien allerede startet, andre må vente en stund til. For denne sommeren er det krispige sitrusdufter med duftnoter som hav, luft og nyklipt gress som er de absolutt heteste.

Under de varmere periodene på året er det de marine notene (også kalt ozon- og vannnoter) som skiller seg ut. Friske dufter som fanger følelsene av hav, frisk fjellduft og nyvaskede laken. De oppfattes oftest som ”rene” dufter.

I sommer kommer vi til å kjenne duften av Italia. Fruktige sitrustoppnoter som skyldes over av marine noter og som ofte hviler på en treaktig base. Toppnotene forsvinner relativt raskt i mange dufter så se litt ekstra på hva som finns i hjerte- og basnotene for å finne en duft som passar deg.

3 FAVORITtDuFTER I SOMMeR

1 BOIS 1920 Oltremare – En maskulin duft som umiddelbart leder tankene til havet, dets lette bris og duften av bølger som bryter mot klippene. En duft for den store naturen, havet og horisonten. En spennende og uvanlig innledning der grønn sitron og lime blandes med oppfriskende søt appelsin, siciliansk sitron, intensiv italiensk bergamott og pomerans.

2Floris Cefiro – En frisk duft der sitrus og bergamott møter krydrede toner av kardemomme og muskatt samt søt jasmin, for å deretter avsluttes med en base av tre. Cefiro betyr "mild bris" på italiensk og er inspirert av de varme vindene som svøper inn fra middelhavet over den italienske kysten.   

3Eight & Bob Cap D’Antibes – Inspirert av Antibes, en liten landsby på den Franske Rivieraen der den franske aristokraten og parfymeconnoisseuren  Albert Fouquet tilbrakte lange ferier sammen med eliten av Europas aristokrater på 1930-tallet. Sol, seiling og overdådige fester sto på programmet og vel hjemme i Paris, under kalde vinterkvelder, drømte Fouquet om disse eventyrene og bestemte seg for å gjenskape følelse i en duft, som ble en av hans absolutte favoritter.

Viser 0 av 0 produkter.
Rense filter