3 barbertips for reisen

Når du er på reise må barberingen gå raskt og produktene får ikke ta for mye plass. Her har vi samlet noen tips som gjør tilværelsen litt mer praktisk når du er på reisefot, uten at du for den delen behøver å gi avkall på dine barberingsrutiner.

travelg_1

tilbehør og travel size-produkter

At du er parkert på et hotellrom med livet nedpakket i håndbagasjen behøver ikke å bety at du ikke kan barbere deg som du gjør hjemme. Om du er en Gillettebruker og vil ha med deg minimalt av produkter er Prorasos barberskum i reisestørrelse det perfekte valget. Det er ikke bare formatet som er parktisk, dette skummet er dessuten merkbart mer kremaktig og tykkere enn det vanlige barberskummet fra dagligvarebutikken, derfor gir det optimal beskyttelse samtidig som det er raskt og greit å bruke, bare spray ut av boksen som vanlig. 

Har du derimot blitt vant til det mere tradisjonelle ritualet med barberkrem, kost med mer og synes at det er for komplisert og tar for mye plass, bør du satse på Prorasos praktiske Shve Travel Kit, med alt du behøver i hendige travel size pakninger. Kittet inneholder en liten tube barberkrem, en miniversjon av deres solide barberkost med villsvinbust, en liten flaske med aftershave balm samt en miniboks med pre shave krem - alt dette i et format som ikke tar mye plass i toalettvesken. Med dette kittet kan du nyte av akkurat samme barberingsrutine som hjemme. Perfekt for deg som bruker en tradisjonell barberhøvel eller barberkniv, men også for deg som bruker flerbladshøvel og vil få mer ut av barberingen. For den som bruker barbersåpe fins Edwin Jaggers praktiske såper i reisestrørrelse pakket i hendige plastbokser med lokk.

barberhøvler og koster i reiseformat

Dette leder oss inn på barberverktøyet. Om du vil ha en mer avansert barberkost fins det utmerkede reisekoster fra Edwin Jagger og Truefitt & Hill  med demonterbare håndtak og med syntetbust, som tørker raskere enn grevling. Det fins også praktiske, elegante høvler som er perfekte for toalettmappen (høvler er ellers ofte det som tar mest plass). For tilhengere av flerbladshøvelen er Sailor's Mach3 reisehøvel perfekt. Høvelen er pakket i et læretui som både er dekorativt og beskyttende for bladet. Det korte skaftet i krom har en fin tyngde og føles faktisk tyngre og mer stabilt enn de normale høvlene. Denne høvelen fins også i en kombinasjonspakke, reisebarberkittet Carry On, sammen med Prorasos travel size kitt, til en fordelaktig pris. 

For deg som bruker den klassiske tradisjonelle barberhøvlen har tyske Merkur utviklet fine minihøvler i læretui; en riktig kompakt tredelt variant pakket i et litet svart læretui, og en litt større med et etui der du får plass til en hel pakke barberblader. Skru sammen delene og vips så har du en liten hendig høvel i krom og stål.

etuier og oppbevaring

Om du alikevel vil ha med deg din vanlige høvel eller barberkniv hjemmefra fins det stilige etuier i lær. Benjamin Barbers læretui for tradisjonelle barberhøvler er en prisverdig og lekker accessoir som dels hindrer fukt fra høvelen å spre seg i toalettvesken og dels beskytter blad og høvelhode. Eller hvorfor ikke gjøre det så enkelt som mulig med Sailor's nette beskyttelse for høvelhodet i bøffelskinn. For barberkniver og shavetter er Dovos eller Giesen & Forsthoffs læretuier like pene som de er uunværlige på reisen som oppbevaring for ditt barberingsverktøy.

Tenk på: det er naturligvis opp til deg selv hvor mye tid du vil offre på barberingens forskjellige moment når du er på reisefot, men de tre grunnleggende stegene - barberskum, barberingsverktøy og en gjenfuktende after shave balm bør inngå i ditt arsenal. Med dette klarer du deg langt. Og du - glem ikke alunstiften, om uhellet er ute; den tar liten plass og kommer i et praktisk plastrør.  

SE VÅRE REISEPRODUKTER

Bonustips: Vil du heller ha noe som du ikke behøver å ta med deg hjem igjen bør du ta en nærmere titt på disse engangshøvlene fra Truefitt & Hill. Dekorative, stilrene og gir såklart en nære barbering.