fra hårgel til hårvoks 

Funderer du på om du ska bytte fra hårgel til hårvoks og hva som egentlig er forskjellen? Vi reder ut begrepene og viser hvorfor voks kan være å foretrekke for en del konsumenter.

chadie-hårvax-redigerad

konsistens

Hårgel er et løst produkt som oftest appliseres i vått hår, og når håret tørker stivner gelen og blir veldig fast og hard. Hårvoks har fordelen at den kan brukes i både tørt og fuktig hår, samt at den ikke tynger ned og stivner i en urokkelig form, som hårgel ofte gjør. Med de fleste typer voks kan du style om håret i løpet av dagen - håret blir alltså mer føyelig og smidig - og får alikevel så mye hold som behøves.

look og utseende

Hårgel gir høy glans og en mer slick effekt, så om du er ute etter en wet-look med veldig kraftig hold så fungerer hårgel bra for mange. En gel kan også komme i forskjellige former, også i sprayform. 

Den store fordelen med voks er at den forekommer i flere forskjellige varianter, anpasset etter hårtype og preferenser - en del er matte, mens andre gir mer glans, visse minner om leire i konsistensen, en del er harde og fiberaktige men andre har en lett, kremaktig formula. Du har altså større valgfrihet med hårvoks. Uansett vilken type av hår du har bør du kunne finne en voks som passer deg og den look du vil skape. Vil du ha et lettere stylingprodukt som gir mer glans enn vanlig voks fins det dessuten pomade.

ingredienser

Om du har tørt hår bør du unvike visse hårgel, da disse kan inneholde alkohol, som virker uttørkende. Gel kan også inneholde en del kjemikaler, som sulfitter og ammoniak, mens alt flere voks satser på naturlige ingredienser, noe som er bedre, både for hårstråene og hodebunnen. Det fins økologisk hårgel som er alkoholfri og fri fra parabener, men hårvoks har generellt ikke samme uttørkende effekt.

oppsummering

Dette kan oppsummeres med at hårgel fungerer bra om du vil ha en wet-look med kraftig hold som holder sleiken godt på plass, spesiellt om du har en litt lengre frisyre, da voks ofte fungerer bedre på kortere hår. Om du derimot vil ha et naturlig resultat som kan formes om i løpet av dagen, har du flere og bedre alternativ i alle hårvoks som finns i handelen, uavhengig av vilken hårtype og look du har. Har du dessuten tørt hår og sensitiv hodebunn er hårvoks et sikrere alternativ, men om du alikevel vil ha gel  så let etter de økologiske variantene som hverken inneholder alkohol eller kjemikaler.

SE VÅRE STYLINGPRODUKTER