hårvoks - hårgelé - pomade 

Hva er forskjellen?

Det fins mange forskjellige typer av hårstylingprodukter. Voks er det vanligste, men det fins også hårgelé samt pomade, som er en klassisker som har fått en renessanse. Men hva er egentlig forskjellen? Har du rett produkt for din hårtype? Her skal vi guide deg gjennom jungelen av stylingprodukter. 

city-cafe-svartvit

hårvoks

Fortsatt den vanligste og mest populære formen av stylingprodukt. Fordelen med voks er at det forekommer i uendelig mange varianter og teksturer for forskjellige typer av hår. American Crews sortiment er at bra eksempel, der fins det stort sett en voks for hver hårtype, inndelt i konsistens og glans. Men også mange andre fabrikater har etablert seg på markedet, visse med en mer spesifikk kundekrets og stil.

Har du en kort frisyre og vil ha en matt look med meget kraftig hold  eller en spiky, tøff struktur så kan American Crews Classic Fiber være det naturlige valget. En matt voks er for øvrig bra om du vil ha den rufsete, "nettop stått opp"-looken, en look som også kan skapes med en leirevoks (clay eller mud). Det enkleste valget for den som vil ha medium hold og glans er American Crews Classic Forming Cream. Om du vil ha en voks til litt lengre hår kan det bli en utfordring, spesiellt om du i tillegg vil ha litt glans. Her anbefales D:fi d:struct, American Crews Grooming Cream eller Pushers utrolig variasjonsrike og populære O.D Wax.

Begynn med å ta en liten klikk voks i hendene og gni dem mot hverandre slik at voksen varmes opp. Appliser voksen på samme måte som når du sjamponerer håret. Masser den helt inn ved hårroten og ut i tuppene.

hårgelé

Hårgelé er et tyntflytende transparent produkt som ofte appliseres i vått hår. Når håret tørker stiver geleen og blir veldig fast og hard. Med andre ord holder den håret ordentlig på plass. Perfekt for en wet look med kraftig hold, noe som gjør at den ofte er en favoritt hos personer med litt lengre hår som vil ha en glattslikket look, men brukes også til kortere frisyrer for å skape kraftig tekstur med mye glans. 

Forutenom at hårgelé kan gi et tungt inntrykk på feil type av hår så er ofte ingrediensene et problem, om man ikke kan finne et økologisk alternativ (for de fins). Uttørkende alkohol samt kjemikaler i form av sulfitter og ammoniakk er ellers ikke uvanlig blant ingrediensene. Dette bør man være obs på om man har en sensitiv hodebunn. Til tross for dette er hårgelé et populært alternativ for mange, selv om det ikke er like utbredt i dag som på 1980 og 90- tallet, når utvalget av voks var mindre. Hårgelé  kommer som oftest i tube med fins også i sprayform.

pomade 

Den gammeldagse pomaden har under senere år fåt en kraftig oppsving for de som vil ha en backslick eller bare en mer naturlig glans i håret enn den du får med gelé. Det er et klassisk produkt som har fått ny populæritet takket være skuespillere som for eksempel Leonardo di Caprio. Pomaden er et bra alternativ for dem med tørt, sprøtt hår - en del blander litt pomade i en sterkere voks for å få både i pose og sekk!

Navnet pomade kommer dels av at inneholdet var basert på eple (det latinske navnet pomun) men man gikk snart over til animalske fetter som bjørnefett og videre i løpet av 1900-tallet til bivoks eller vaselin. Dette gjør at mange forbinder pomade med en fet look, men i dag er pomade i stort sett vannbasert, noe som gjør den mindre fet og mer brukervennelig. Det fins forskjellige fasthetsgrader av pomade; italienske Tenax har både en myk og en hard variant som begge holder høy kvalitet (og som dessuten lukter godt), Sweet Georgia Brown og American Crews pomade er også populære.  

Appliser pomaden i tørt eller håndkletørt hår, bruk en klikk på størrelse med en tommelfingernegl og varm den opp mellom håndflatene. Style etter smak, men det beste resultatet for du med å gre håret bakover.

SE VÅRE STYLINGPRODUKTER